Tips Ringkas Kumpul Duit Nak Menunaikan Umrah

Respons: 2 comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hari ni admin nak bagi tips ringkas bagaimana nak kumpulkan duit dan menunaikan umrah. Kalau nak pergi menunaikan haji tu boleh, cuma kuota sentiasa penuh dan ikut rezeki jugalah. Bagi yang kurang berkemampuan seperti admin tetapi teringin benar nak pergi menunaikan umrah ni boleh ikut tips ringkas admin beri ni;

Pertama sekali daftarkan akaun simpanan di mana-mana bank pilihan. Bulatkan tekad dan niat nak pergi menunaikan umrah. Masukkan duit ke dalam akaun tersebut dan jangan pernah usik lagi akaun tersebut walaupun apa saja berlaku biarkan saja duit tu berada dalam akaun tersebut. Setiap hari solat 5 waktu doakan agar dipermudahkan jalan untuk pergi menunaikan umrah. In sya ALLAH, anda akan memperolehi jalan bagaimana untuk pergi menunaikan umrah. Tips ini dikongsikan oleh seorang kenalan yang admin jumpa sewaktu menaiki bas pulang ke utara minggu lepas. Beliau telah berjaya mengumpul duit dengan cara ni dan Alhamdulillah dalam masa 3 tahun beliau telah 2x menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah.

Simkad BESTMOBILE

Respons: 1 comments

Di BESTMOBILE terdapat dua jenis simkad, satu simkad adalah simkad Brand Partner, simkad ini digunakan untuk membuat panggilan, sms dan data, ianya juga melayakkan anda menerima pelbagai lagi faedah selepas menjadi Brand Partner nanti termasuklah Tabung Insentif kereta, tabung insentif rumah, plan takaful Rm100,000 dan lain-lain lagi.

Simkad kedua adalah simkad STK, simkad ini hanya boleh digunakan untuk reload dan tidak boleh digunakan untuk membuat panggilan dan sebagainya, di mana syarikat telah memudahkan untuk pengguna menambah nilai kredit pada pemegang simkad STK ini. Pemegang simkad STK ini akan mendapat diskaun pembelian tambah nilai.

Ahmad Zawawi Bin Japilos
BM0002999

Kompetitif Plan antara Telco di Malaysia

Respons: 0 comments

Penetapan Harga Siling dan Harga Lantai Data Plan untuk syarikat Telco di Malaysia.

Persoalannya ialah, SIAPA YANG KAWAL HARGA?

Argument saya ialah, "Pelan data setiap Telco sebenarnya KOMPETITIF. Tidak terlalu MURAH dan jika ada yang MURAH sekalipun, ianya tak begitu jauh beza."

Perkara ni sebenarnya perlu penilitian yang lebih rapi, dengan melakukan perbandingan antara Telco di Malaysia.

Saya share apa yang saya tahu dulu.

in Shaa Allah di lain masa, jika ada kesempatan saya akan luaskan lagi kajian.

Tune Talk
- Pelan Monthly Cun Plan RM38 (1.5GB + 60 Min call)
- Jika kehabisan data, akan dicaj 5 sen per MB
- Atau boleh add quota

Kelebihan
- Free kredit RM10 bila topup RM30 & RM20 bila topup RM50 
- Kumpul point untuk tebus dengan produk dari Tune Group
- Free insurans jika maintain topup RM50. Perlindungan bermula pada hari yang ke 61

Tone Excel
- Pelan 1GB RM42
- Jika kehabisan data, akan dicaj 10 sen per MB
- Pelan 1GB RM64 (pakej termasuk Data 1GB, 100 min call, 100 SMS)

Kelebihan
- Free kredit RM10 bila topup RM30 & RM20 bila topup RM50 
- Kumpul point untuk tebus dengan produk dari Tune Group
- Free insurans jika maintain topup RM50. Perlindungan bermula pada hari yang ke 61
- Cash rebate 3% jika topup minimum RM30
- Peluang jana pendapatan menerusi referral program

Masalah dengan Tone Excel
- Harga sim permulaan RM90 + 6% GST = RM95.40

.

..

BestMobile
- Data plan sahaja untuk 1GB RM38
- Pelan Best60 pakej termasuk (1.2GB data, 100 min call, 100 sms)
- Free takaful bila cukup point dan tak perlu maintain topup
- Selagi sim aktif selagi itu perlindungan berterusan
- Insentif kenderaan, rumah, dan pelbagai insentif menarik
- Peluang jana pendapatan sebagai Brand Partner/ dealer

.

..

Ada karekter yang signifikan pada penggunaan telco di Malaysia, iaitu

1. Murah dan jimat tetapi tiada peluang buat duit

2. Mahal tetapi boleh buat duit

3. BestMobile pula tidak terlalu mahal dan tidak terlalu murah, tetapi pada masa sama boleh buat duit. Sim permulaan tiada dikenakan GST. (syarikat serap kos untuk GST)

.

..

Sekiranya anda terpikir sim ini mahal, kita boleh jelaskan, kos tambahan yang dibayar adalah sebagai nilai tambah untuk anda dapatkan kelebihan seperti

1. Support berterusan dari rangkaian pengedar BestMobile.

2. Latihan perniagaan dan pemasaran berterusan untuk program keusahawanan

3. Perlindungan takaful bernilai RM100,000 percuma

4. Insentif kenderaan, kediaman, dan pelbagai insentif tambahan

5. Kumpul mata ganjaran untuk tebus dengan produk yang bakal dikeluarkan oleh bestmobile

=

===

Pada asasnya, pengguna handphone di Malaysia memperuntukkan RM30 - RM100 setiap bulan untuk topup.

Penggunaan handphone pula adalah untuk call, sms dan data.

Jadi, apalah sangat dengan pertambahan kos sebanyak

3 sen sahaja

(jika bandingkan dengan Tune Talk, Call seminit 16 sen. BestMobile ada pelan Best Friend & Family,untuk 3 nombor juga boleh dapat call 16 sen per minit atau FLAT rate 19 sen per minit)

Untuk dapatkan kesemua kelebihan yang dinyatakan.

"ala... aku cuma bayar extra 3 sen je, apa la sangat 3 sen tu..."

Sekian dahulu,

Zawawi Japilos
BM0002999

BESTMOBILE Telco bakal dilancarkan

Respons: 1 comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera, BESTMOBILE Telco bakal dilancarkan beberapa minggu lagi menurut maklumat yang saya terima. Satu fenomena yang mana belum lancar lagi tapi dah ada sambutan yang hangat dari seluruh Malaysia, dimana sahaja ada preview pastinya penuh.Masing-masing dengan penuh semangat dan iltizam nak berjaya dalam perniagaan baru yang bakal dilancarkan ini.

Untuk makluman syarikat akan melancarkan sim ini pada bulan May ini. Kemungkinan simkad akan diedarkan dalam masa 3 hari sebelum pelancaran. Alhamdulillah saya sendiri sudah mempunyai IDP walau belum mendapatkan sim lagi. Percayakah anda yang kini sudah lebih 3k orang yang sudah mendaftar dan mendapatkan IDP? Ya anda harus percaya kerana saya sendiri pun didaftarkan dan mendapat IDP000299, hebat tak bisnes ni?

Produk belum ada tapi orang dah tak sabar nak buat, sampai ada yang sanggup beri duit untuk tempah simkad sebab nak jadi yang terawal. Kenapa mereka ni berminat sangat dengan bisnes ni ye? Lihat di bawah faedah menjadi Brand Partner:

komisyen yang akan dibayar kepada anda jika jumlah top up peribadi anda antara RM15-RM59 untuk RI ialah RM15/pendaftaran. Manakala untuk insentif top up pula anda akan menerima sebanyak 6% dari jumlah top up rangkaian anda pada aras 1, 4% daripada jumlah top up rangkaian di aras 2 dan seterusnya anda akan memperoleh sebanyak 11% dari jumlah top up rangkaian anda yang berada di aras 3. 

Bagi penggunaan top up yang melebihi nilai RM60 sebulan, insentif RI yang akan dibayar ialah RM20/pendaftaran. Insentif top up yang akan dibayar untuk aras 1 adalah sebanyak 11% dari jumlah penggunaan top up pada aras tersebut, 4% dari nilai top up pada aras 2 dan seterusnya sebanyak 15% dari jumlah top rangkaian yang berada pada aras 3.

Ini baru sedikit faedah menjadi Brand Partner.

Anda lihat gambar di atas? Itulah CEO BESTMOBILE 

Yang berminat nak tahu lebih lanjut boleh klik BESTMOBILE

Sistem Perakaunan DKS

Respons: 0 comments
Sistem perakaunan berasaskan Ms Excel. Mudah dan praktikal untuk membuat akaun perniagaan. Sistem perakaunan yang berasaskan debit dan kredit (catatan bergu).Menjana laporan kewangan dengan automatik dengan cara yang senang.
Untuk maklumat lanjut sila klik pautan di bawah,

Wabak Denggi Baharu

Respons: 0 comments

Malaysia diancam denggi baharu

Oleh MOHD. TURMADZI MADUN
turmadzi.madun@kosmo.com.my

BAHAN kimia baharu terpaksa digunakan untuk memastikan aktiviti pengkabutan nyamuk aedes lebih berkesan. – Gambar hiasan
Advertisement

PUTRAJAYA – Malaysia kini menghadapi ancaman wabak denggi jenis baharu yang lebih berbahaya apabila ia mampu merosakkan otak dan hati pesakit sekali gus mengakibatkan banyak kematian dalam masa singkat.
Virus denggi akibat gigitan nyamuk aedes mengakibatkan berlakunya bengkak pada otak atau tisu lapisan luar otak. Pesakit akan mengalami penat, koma, sakit kepala dan lumpuh.
Menteri Kesihatan, Datuk Seri S. Subramaniam berkata, wabak itu kini ibarat pembunuh nombor satu negara memandangkan simptom serangan penyakit telah berubah berbanding sebelum ini. Simptom denggi sebelum ini hanya menunjukkan pendarahan dan bintik-bintik pada kulit pesakit.
Beliau berkata, sebanyak 54 kes kematian akibat denggi dilaporkan berlaku dalam tempoh 52 hari pertama pada tahun 2015 berbanding 25 kes dalam tempoh sama tahun lalu.
Jumlah itu menunjukkan peningkatan sebanyak 116 peratus.
“Wabak demam denggi ketika ini lebih kuat dan berat. Ia kini ibarat pembunuh nombor satu dan disifatkan sebagai wabak yang paling bahaya pernah dihadapi Malaysia kerana ia mampu merosakkan otak dan hati,” katanya pada sidang akhbar di sini semalam.

Kenapa AirAsia begitu berjaya?

Respons: 0 comments
Salam hormat,

Pernah dengar nama Air Asia?

Ianya syarikat penerbangan tambang murah di Malaysia yang sangat berjaya.

Antara sebab utama kejayaan mereka adalah mereka membina sistem pemasaran yang kelihatan pelik pada awalnya tetapi ianya memberikan keuntungan buat mereka.

Dan paling utama mereka bernaung di bawah jenama kukuh iaitu Tune Group.

Psst...

Ini berita penting.

Tune Group juga mempunyai 2 buah lagi syarikat kecil mereka iaitu:

1. Tune Hotel

2. Tune Talk


Pasti anda pernah dengar tentang Tune Hotel bukan?

http://www.sinarharian.com.my/bisnes/tune-hotels-rangkul-anugerah-antarabangsa-1.51703

.


Tune Hotel juga telah berjaya!

Kini Tune Talk pula akan mula kembangkan perniagaan mereka?

Dan paling menarik, mereka akan membayar kita sebagai pengguna mereka.

Mereka akan membayar komisen berterusan tiap-tiap bulan jika kita menyertai mereka.

Bagaimana caranya?

Berminat nak menjana pendapatan dengan syarikat ini juga?

Klik dan baca link ini sekarang:

--> http://www.bisnestoneexcel.asia/hop.php?ref=awie958

Demi kejayaan anda,

AHMAD ZAWAWI  BIN JAPILOS

10 Langkah Menjadi Jutawan Sebelum Umur 30 Tahun

Respons: 0 comments
Post kali ini diambil dari tips-tips yang telah ditulis oleh Grant Cardone di website Entreprenuer.com  . Beliau adalah seorang jutawan, pakar motivasi, penulis dan juga merupakan seorang pakar jualan antarabangsa .
Pada umur 21 tahun, beliau baru sahaja tamat belajar di kolej dan berada dalam keadaan pokai serta banyak hutang. Namun, pada umur 30 tahun, beliau telah berjaya menjadi jutawan.
Berikut 10 langkah dan nasihat beliau kepada sesiapa yang mahu menjadi jutawan sebelum umur 30 tahun (atau kurang dalam masa 10 tahun).

1. Tambah Pendapatan

Dalam ekonomi dunia hari ini, anda tidak lagi boleh sekadar berjimat-cermat untuk menjadi jutawan. Tetapi , langkah pertama yang perlu anda lakukan dan fokus adalah kepada menambah pendapatan. Selalu tambah dan naikan pendapatan anda dan ulangi ia berulang-ulangkali. Pendapatan saya pada mulanya hanya $3,000 sebulan dan 9 tahun selepas itu, pendapatan saya ialah $20,000 sebulan.

2. Jangan Menunjuk-nunjuk, Tetapi Tunjukkan Diri Anda.

Saya tidak membeli sebarang jam atau kereta mewah, sehinggalah pendapatan saya benar-benar stabil dan datang dari pelbagai sumber. Saya masih lagi menaiki Toyota Camry walaupun saya sudah bergelar jutawan. Jadikan diri anda terkenal disebabkan oleh etika kerja anda dan bukannya disebabkan barang-barang mewah yang anda beli.

3. Simpan Untuk Melabur, Bukan Simpan Untuk Keselamatan.

Satu-satunya sebab anda perlu berjimat dan menyimpan wang anda adalah sebab mahu melabur. Simpan wang anda di dalam akaun yang selamat dan di tidak boleh anda sentuh. Jangan gunakan wang di dalam akaun ini untuk apa-apa pun, termasuk untuk perkara-perkara kecemasan. Ini akan memaksa anda terus melakukan tips no 1 diatas. Setiap 2 kali setahun, saya akan keluarkan lebihan simpanan saya itu dan melabur ke pelaburan-pelaburan yang saya tidak boleh usik atau keluarkan.

4. Elakkan Hutang Yang Tidak Membayar Anda.

Jadikan ia satu peraturan. Jangan berhutang kepada sesuatu yang tidak mempu menjana dan memberikan anda pulangan wang. Saya hanya meminjam duit untuk membeli kereta kerana saya tahu ianya boleh membantu saya meningkatkan pendapatan saya. Orang kaya akan menggunakan hutang untuk menambahkan kekayaan  diri mereka. Manakala , orang miskin berhutang untuk menjadikan orang kaya terus kaya.

5. Layan Wang Seperti Kekasih Yang Kuat Cemburu.

Ramai orang inginkan kebebasan kewangan, tetapi hanya mereka yang betul-betul mengutamakannya sahaja yang berjaya menjadi jutawan. Untuk menjadi kaya dan kekal kaya, anda perlu meletakkan ia sebagai perkara yang utama dalam hidup anda. Wang adalah seperti kekasih yang kuat cemburu dan sentiasa inginkan perhatian. Jika anda abaikan mereka, maka mereka akan abaikan anda. Lebih teruk lagi, mereka akan meninggalkan anda dan pergi kepada orang-orang yang mengutamakan mereka dan melayan mereka dengan baik.

6. Wang Tidak Pernah Tidur

Wang tidak tahu tentang jam, jadual bekerja, hari cuti dan sebagainya, oleh itu anda juga perlu begitu. Wang suka kepada orang yang mempunyai cara kerja yang hebat. Ketika saya berumur 26 tahun, saya bekerja di kedai runcit, dan kedai tersebut tutup pada pukul 7 malam, tetapi selalunya, anda masih boleh menjumpai saya di kedai tersebut pada pukul 11 malam dan sedang membuat jualan tambahan. Saya tidak perlu  menjadi orang yang lebih bijak atau lebih bernasib baik, saya hanya perlu pastikan saya bekerja lebih kuat dari orang lain.

7. Miskin Bukan Satu Pilihan.

Saya pernah menjadi miskin dan ianya sangat teruk. Hapuskan sebarang pemikiran yang mengatakan menjadi miskin adalah sesuatu yang OK. Bill Gates pernah berkata.. “Jika anda lahir dalam keadaan miskin, ia bukan salah anda. Tetapi, jika anda mati dalam keadaan miskin, ia memang salah anda”.

8. Dapatkan Mentor Jutawan

Kebanyakkan kita lahir dari keluarga pertengahan ataupun miskin, tetapi jangan hadkan diri anda untuk berada dalam kelompok tersebut sahaja. Saya telah mengkaji para jutawan tentang apa yang mereka lakukan dan apa yang boleh dicontohi. Kebanyakkan orang kaya adalah sangat baik dan pemurah dengan ilmu dan sumber mereka. Jadi, dapatkan seorang mentor jutawan untuk diri anda dan kaji mereka.

9. Paksa Wang Anda Lakukan Kerja-kerja Berat

Pelaburan adalah merupakan cara yang terbaik untuk menjadikan anda jutawan dan anda perlu pastikan anda buat lebih banyak wang menerusi pelaburan berbanding dari pekerjaan anda. Jangan sesekali melabur jika anda tidak mempunyai wang simpanan lebihan. Syarikat kedua yang saya mulakan, memerlukan saya melabur sebanyak $50,000. Namun, syarikat tersebut membayar saya semula sebanyak $50,000 pada setiap bulan sejak 10 tahun yang lalu. Pelaburan ketiga saya adalah di dalam bidang hartanah dimana saya memulakannya dengan $350,000.  Ianya merupakan sebahagian besar nilai bersih saya pada waktu itu. Hari ini, saya masih memiliki hartanah tersebut dan ianya masih memberikan saya pulangan pendapatan.

10 Sasarkan $10 juta, Bukan $1 juta.

Satu kesilapan kewangan yang saya lakukan sebelum ini ialah, saya tidak berfikir dengan cukup besar. Oleh itu, saya galakkan anda berusaha dan mensasarkan wang lebih dari 1 juta. Tiada sebarang keterbatasan wang di dalam dunia ini, yang ada hanyalah keterbatasan pemikiran manusia untuk berfikir dengan lebih besar.

Amalkan 10 tips ini dan anda pasti akan menjadi kaya. Jauhi skim cepat kaya, jangan berputus asa, lakukan ia dengan beretika dan apabila anda sudah berjaya mencapainya, bantulah orang lain untuk turut mencapainya.



Read more: http://www.wangcyber.com/10-langkah-menjadi-jutawan-sebelum-umur-30-tahun/#ixzz3Pk3I5dER

Saya ahli geng simkad magic

Respons: 0 comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera, mulai 1 Januari 2015 saya telah berhijrah menjadi Ahli Geng Simkad Magic. Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada tuan Sabree Hussin yang telah memperkenalkan saya dengan satu perniagaan yang sangat mudah dengan sistem yang mantap dan group sokongan 24 jam sehari .Bagi anda diluar yang masih belum menyertai marilah bersama-sama saya menjadi Ahli Geng Simkad magic.Tone Excel Prepaid that pays.

Untuk maklumat lebih lanjut lagi layarilah
http://www.gengsimkadmagic.com

Berminat PM/Whatapps/telegram :0164289590

Copyright © Portal Berita Terkini

Sponsored By: GratisDesigned By: Habib Blog