Tips Ringkas Kumpul Duit Nak Menunaikan Umrah

Respons: 1 comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hari ni admin nak bagi tips ringkas bagaimana nak kumpulkan duit dan menunaikan umrah. Kalau nak pergi menunaikan haji tu boleh, cuma kuota sentiasa penuh dan ikut rezeki jugalah. Bagi yang kurang berkemampuan seperti admin tetapi teringin benar nak pergi menunaikan umrah ni boleh ikut tips ringkas admin beri ni;

Pertama sekali daftarkan akaun simpanan di mana-mana bank pilihan. Bulatkan tekad dan niat nak pergi menunaikan umrah. Masukkan duit ke dalam akaun tersebut dan jangan pernah usik lagi akaun tersebut walaupun apa saja berlaku biarkan saja duit tu berada dalam akaun tersebut. Setiap hari solat 5 waktu doakan agar dipermudahkan jalan untuk pergi menunaikan umrah. In sya ALLAH, anda akan memperolehi jalan bagaimana untuk pergi menunaikan umrah. Tips ini dikongsikan oleh seorang kenalan yang admin jumpa sewaktu menaiki bas pulang ke utara minggu lepas. Beliau telah berjaya mengumpul duit dengan cara ni dan Alhamdulillah dalam masa 3 tahun beliau telah 2x menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah.

Simkad BESTMOBILE

Respons: 1 comments

Di BESTMOBILE terdapat dua jenis simkad, satu simkad adalah simkad Brand Partner, simkad ini digunakan untuk membuat panggilan, sms dan data, ianya juga melayakkan anda menerima pelbagai lagi faedah selepas menjadi Brand Partner nanti termasuklah Tabung Insentif kereta, tabung insentif rumah, plan takaful Rm100,000 dan lain-lain lagi.

Simkad kedua adalah simkad STK, simkad ini hanya boleh digunakan untuk reload dan tidak boleh digunakan untuk membuat panggilan dan sebagainya, di mana syarikat telah memudahkan untuk pengguna menambah nilai kredit pada pemegang simkad STK ini. Pemegang simkad STK ini akan mendapat diskaun pembelian tambah nilai.

Ahmad Zawawi Bin Japilos
BM0002999

Kompetitif Plan antara Telco di Malaysia

Respons: 0 comments

Penetapan Harga Siling dan Harga Lantai Data Plan untuk syarikat Telco di Malaysia.

Persoalannya ialah, SIAPA YANG KAWAL HARGA?

Argument saya ialah, "Pelan data setiap Telco sebenarnya KOMPETITIF. Tidak terlalu MURAH dan jika ada yang MURAH sekalipun, ianya tak begitu jauh beza."

Perkara ni sebenarnya perlu penilitian yang lebih rapi, dengan melakukan perbandingan antara Telco di Malaysia.

Saya share apa yang saya tahu dulu.

in Shaa Allah di lain masa, jika ada kesempatan saya akan luaskan lagi kajian.

Tune Talk
- Pelan Monthly Cun Plan RM38 (1.5GB + 60 Min call)
- Jika kehabisan data, akan dicaj 5 sen per MB
- Atau boleh add quota

Kelebihan
- Free kredit RM10 bila topup RM30 & RM20 bila topup RM50 
- Kumpul point untuk tebus dengan produk dari Tune Group
- Free insurans jika maintain topup RM50. Perlindungan bermula pada hari yang ke 61

Tone Excel
- Pelan 1GB RM42
- Jika kehabisan data, akan dicaj 10 sen per MB
- Pelan 1GB RM64 (pakej termasuk Data 1GB, 100 min call, 100 SMS)

Kelebihan
- Free kredit RM10 bila topup RM30 & RM20 bila topup RM50 
- Kumpul point untuk tebus dengan produk dari Tune Group
- Free insurans jika maintain topup RM50. Perlindungan bermula pada hari yang ke 61
- Cash rebate 3% jika topup minimum RM30
- Peluang jana pendapatan menerusi referral program

Masalah dengan Tone Excel
- Harga sim permulaan RM90 + 6% GST = RM95.40

.

..

BestMobile
- Data plan sahaja untuk 1GB RM38
- Pelan Best60 pakej termasuk (1.2GB data, 100 min call, 100 sms)
- Free takaful bila cukup point dan tak perlu maintain topup
- Selagi sim aktif selagi itu perlindungan berterusan
- Insentif kenderaan, rumah, dan pelbagai insentif menarik
- Peluang jana pendapatan sebagai Brand Partner/ dealer

.

..

Ada karekter yang signifikan pada penggunaan telco di Malaysia, iaitu

1. Murah dan jimat tetapi tiada peluang buat duit

2. Mahal tetapi boleh buat duit

3. BestMobile pula tidak terlalu mahal dan tidak terlalu murah, tetapi pada masa sama boleh buat duit. Sim permulaan tiada dikenakan GST. (syarikat serap kos untuk GST)

.

..

Sekiranya anda terpikir sim ini mahal, kita boleh jelaskan, kos tambahan yang dibayar adalah sebagai nilai tambah untuk anda dapatkan kelebihan seperti

1. Support berterusan dari rangkaian pengedar BestMobile.

2. Latihan perniagaan dan pemasaran berterusan untuk program keusahawanan

3. Perlindungan takaful bernilai RM100,000 percuma

4. Insentif kenderaan, kediaman, dan pelbagai insentif tambahan

5. Kumpul mata ganjaran untuk tebus dengan produk yang bakal dikeluarkan oleh bestmobile

=

===

Pada asasnya, pengguna handphone di Malaysia memperuntukkan RM30 - RM100 setiap bulan untuk topup.

Penggunaan handphone pula adalah untuk call, sms dan data.

Jadi, apalah sangat dengan pertambahan kos sebanyak

3 sen sahaja

(jika bandingkan dengan Tune Talk, Call seminit 16 sen. BestMobile ada pelan Best Friend & Family,untuk 3 nombor juga boleh dapat call 16 sen per minit atau FLAT rate 19 sen per minit)

Untuk dapatkan kesemua kelebihan yang dinyatakan.

"ala... aku cuma bayar extra 3 sen je, apa la sangat 3 sen tu..."

Sekian dahulu,

Zawawi Japilos
BM0002999

BESTMOBILE Telco bakal dilancarkan

Respons: 1 comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera, BESTMOBILE Telco bakal dilancarkan beberapa minggu lagi menurut maklumat yang saya terima. Satu fenomena yang mana belum lancar lagi tapi dah ada sambutan yang hangat dari seluruh Malaysia, dimana sahaja ada preview pastinya penuh.Masing-masing dengan penuh semangat dan iltizam nak berjaya dalam perniagaan baru yang bakal dilancarkan ini.

Untuk makluman syarikat akan melancarkan sim ini pada bulan May ini. Kemungkinan simkad akan diedarkan dalam masa 3 hari sebelum pelancaran. Alhamdulillah saya sendiri sudah mempunyai IDP walau belum mendapatkan sim lagi. Percayakah anda yang kini sudah lebih 3k orang yang sudah mendaftar dan mendapatkan IDP? Ya anda harus percaya kerana saya sendiri pun didaftarkan dan mendapat IDP000299, hebat tak bisnes ni?

Produk belum ada tapi orang dah tak sabar nak buat, sampai ada yang sanggup beri duit untuk tempah simkad sebab nak jadi yang terawal. Kenapa mereka ni berminat sangat dengan bisnes ni ye? Lihat di bawah faedah menjadi Brand Partner:

komisyen yang akan dibayar kepada anda jika jumlah top up peribadi anda antara RM15-RM59 untuk RI ialah RM15/pendaftaran. Manakala untuk insentif top up pula anda akan menerima sebanyak 6% dari jumlah top up rangkaian anda pada aras 1, 4% daripada jumlah top up rangkaian di aras 2 dan seterusnya anda akan memperoleh sebanyak 11% dari jumlah top up rangkaian anda yang berada di aras 3. 

Bagi penggunaan top up yang melebihi nilai RM60 sebulan, insentif RI yang akan dibayar ialah RM20/pendaftaran. Insentif top up yang akan dibayar untuk aras 1 adalah sebanyak 11% dari jumlah penggunaan top up pada aras tersebut, 4% dari nilai top up pada aras 2 dan seterusnya sebanyak 15% dari jumlah top rangkaian yang berada pada aras 3.

Ini baru sedikit faedah menjadi Brand Partner.

Anda lihat gambar di atas? Itulah CEO BESTMOBILE 

Yang berminat nak tahu lebih lanjut boleh klik BESTMOBILE

Sistem Perakaunan DKS

Respons: 0 comments
Sistem perakaunan berasaskan Ms Excel. Mudah dan praktikal untuk membuat akaun perniagaan. Sistem perakaunan yang berasaskan debit dan kredit (catatan bergu).Menjana laporan kewangan dengan automatik dengan cara yang senang.
Untuk maklumat lanjut sila klik pautan di bawah,

Copyright © Portal Berita Terkini

Sponsored By: GratisDesigned By: Habib Blog